Het plan voor woontoren de Nieuwe Eindhoven met 180 appartementen ligt al bijna twee jaar bij de Raad van State. Wanneer de rechter de zaak behandelt is nog niet bekend
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan voor woontoren de Nieuwe Eindhoven met 180 appartementen ligt al bijna twee jaar bij de Raad van State. Wanneer de rechter de zaak behandelt is nog niet bekend © Diederendirrix Architecten/Delva

Bouw van ruim 1200 woningen in Eindhoven ligt stil vanwege procedures, dit project zelfs al twee jaar

met videoEINDHOVEN – Zeker 1222 woningen in Eindhoven wachten al lange tijd op bouw vanwege procedures bij de Raad van State. Hoewel de bestuursrechter sinds vorig jaar woningbouwprojecten prioriteit geeft, ligt één specifiek plan zelfs al bijna twee jaar stil.

23 reacties

  • R. Wijdeveld

    2 weken geleden
    Er zijn nu eenmaal plannen waarvan je als normaal denkend mens afvraagt, hoe komen ze alleen al op het idee om dit bouwwerk op deze plaats neer te gaan zetten. Een mooi hotel wordt compleet overschaduwd door een afzichtelijke grote blokkendoos. Tevens heeft de gemeente in het verleden aangegeven dat nieuwbouw toch zeker voor 40% moet bestaan uit betaalbare woningen. In deze blokkendoos is dat zeker niet het geval. Procederen is dus de enige manier dit tegen te houden.
  • Peter Struik

    2 weken geleden
    In dit art. lijkt 't alsof steeds dezelfde burgers procederen. 'T is niet 't geval. Voor 't dossier Nieuwe Eindhoven laat de RvS een extern onderzoek uitvoeren. College, ontwikkelaar + 4 appellanten zijn bevraagd. Een vervolgzitting moet nu worden gepland. Verwachte uitspraak; 2e helft 2025. Als er 1 BestemmingsPlan voor de binnenstad was gemaakt, geen postzegelplannen + échte participatie, was iedereen beter af geweest, waren er miljoenen €'s bespaard. Waar is de politieke reflectie/realiteit?
  • Ellen Poelman

    2 weken geleden
    Overal kun je bezwaar tegen maken. Verlies van uitzicht, te druk, te veraf, te dichtbij, dat het ten koste van het groen gaat, teveel herrie, enz enz. Zo kun je overal bezwaar tegen maken en de boel traineren en vertragen. En ondertussen met zijn allen wel klagen dat er een tekort aan woningen is voor onze kinderen en alles veel te duur wordt. Wat kosten deze procedures de gemeent wel niet? En jawel hoor de grondprijzen worden weer duurder. We zijn af en toe een door en door verwend volkje.
  • Ties Verheijden

    2 weken geleden
    in de huidige omgevingswet heeft de overheid bezwaar maken alvast ingebakken en bezwaren worden vaak pas ingetrokken als er geld op tafel komt, ontwikkelaars weten dat, sommige ambtenaren en politici moeten dat kennelijk nog ondervinden
  • Carl van de Ven

    2 weken geleden
    Hoe is het tekort aan woningen ontstaan? Met name door de hoge immigratie. Als je de jaarlijkse netto immigratie cijfers van het CBS vergelijkt met de toenemende woningtekort zie je het. Het begint met sterk verminderen van de instroom, anders kun je bouwen tot je een ons weegt.